Mistä kellojen rannekkeet valmistetaan?

Yleisimmät ja suosituimmat materiaalit mistä kellojen rannekkeet valmistetaan

1. Tylsästä helposti tyylikkäämpään! - Kellon nahkarannekkeet

Nahka on kellojen rannekkeissa valmistusmateriaalina se perinteisin, etenkin kaksiosaisessa muodossaan. Kellonrannekkeisa käytettävä nahka on usein hyvin ohutta ja ranneke varsinaisesti muodostuu täytemeteriaalista. Täytemateriaalia on helppo muotoilla, jolla saadaan erilaisia kokomalleja rannekeeseen. Kalliimmat nahkarannekkeet valmistetaan paksuhkosta haljasnahasta, joka on nautaa, buffaloa tai sikaa ja rannekkeen alaosa on martiopinnalla tai tarvittaessa lisää tukevuutta antamassa siinä on ohut laatunahka. Tämä laatunahka käsityönä valmisitetuissa rannekkeissa voi olla lammasta, nautaa, poroa tai hirveä tarvittavien ominaisuuksien mukaan. Nahkarannekeita voidaan kuvioida ja koristella todella monella tavalla - näin syntyy myös mahdollisuus muokata oma kellonranneke.

Tyylikkäästi tikatulla tai kuvioidulla rannekkeella tuot kellollesi lisää arvokkuutta sekä rannekkeella saat arkikelloosi perinteistä ulkonäköä ja mukavuutta. Valikoimastamme löytyvät nahkarannekkeet sopivat monenlaiseen kelloon ja niin juhliin kuin jokapäiväiseen käyttöön.

TÄÄLTÄ KELLON NAHKARANNEKKEET

TÄÄLTÄ CUSTOMOITAVAT NAHKARANNEKKEET

graphic nato kellonranneke vahvoilla väreillä ja kuvioilla

2. Kestävyys ja helppokäyttöisyys - Kellon Nato-ranneke

Suurimmassa osassa nykypäivänä nähtävissä nato-rannekkeissa on juuri se sama rakenne, joka vuonna 1973 nähtiin ensimmäisen kerran suunniteltuna Britannian puolustusministeriölle.Sotilaiden käyttämä lyhenne G-10 juontaa rannekeen tilauslomakkeen numerosta. Myös osassa nykyään nähtävissä nato-rannekkeissa on samasta syystä nimike G-10.

Ensimmäiset viralliset ja nykyaikaiset nato rannekkeet valmistetaan nylonista ja soljet kromipinnoitetusta messingistä. 1970luvulla natorannekkeita oli saatavilla vain harmaan admiralty greyn sävyisenä, mutta nyt on saatavalla valtava valikoima eri värejä sekä kuoseja.

Kestävä ja toimiva ranneke on sittemmin siirtynyt kelloharrastajien suureen suosioon, eikä mikään ihme. Helposti vaihdettava Nato-ranneke tuo nopeasti uutta ilmettä kelloosi.  Samasta nailon remmistä on olemassa myös kaksiosaisia rannekkeitä, jotka ovat klassisisa sekä sopivan kelloihin, joissa on pohjassa tunnistin anturi.

LUE LISÄÄ NATO-RANNEKKEISTA

3. Kuinka eliminoit epämukavuuden? - Kellon Marine Nationale ranneke

  

Osassa palveluskelloista ei ollut alunperin rannekkeita ollenkaan ja 
esimerksi laivaston käyttämät Tudorin Submariner kellot toimitettiin ilman rannekkeita kokonaan. Niinpä sotilaiden joille jaettiin palveluskellot, piti kehittää tapa kiinnittää kello ranteeseen. Tästä syntyi idea hyödyntää laskuvarjoissa käytettävää joustavaa hihnamateriaalia kellojen rannekkeissa ja näin MN tyyppisen rannekkeen historia alkoi. Edelleen rannekkeiden valmistusmateriaali on samantyyppistä joustavaa nailon remmiä.

Ei ole sattumaa, että MN rannekkeiden suosio on viime vuosina kasvanut. Joustavasta materiaalista valmistetut rannekkeet sopivat monen kokoiseen ranteeseen portaattoman säädön avulla. Rannekeet kestävät hikoilua ja kosteutta ja ovat erittäin mukava ja käytännöllinen valinta jokapäiväiseen käyttöön.

LUE LISÄÄ MARINE NATIONALE RANNEKKEISTA

4. Sopii urheiluun ja kestää vettä - Kellon kumiranneke

Nykyään minkä tahansa itsensä kunnioittavan sukellus- tai urheilukellovalmistajan esitteessä on kumihihnavaihtoehtoja.
Luonnonkumi
Kuten olemme nähneet, monet varhaisista luonnonremmeistä eivät toimineet loistavasti. Nykyään vulkanoitu nitriilikumiremmi on kuitenkin yksi suosituimmista ja yleisimmin käytettyihin korkean suorituskyvyn sovelluksiin. Kuten minkä tahansa kumin tavoin, sen suorituskykyä ei määrää vain sen tyyppi, olipa kyseessä sitten nitriilibutadieenikumi (NBR), silikonikumi, polyuretaanikumi tai PVC-kumi. Tärkeää on myös valmistajien, kuten Bonetto Cinturini, erityinen koostumus ja käsittely.

Silikonikumi
Tämä on kumimainen materiaali, jota näyttää olevan vähemmän käytetty vakaviin korkealaatuisiin kellorannekkeisiin - lukuun ottamatta merkittäviä poikkeuksia, kuten Sinn.
kerisma kelloranneke.fi valikoimissa on mukavia, hiukan joustavia sekä pinnaltaan huurteisen tuntuisia silikakumirannekkeita. remmin irtopää pujotetaan rannekkeen sisään, kuten iwatc rannekkeissa ja silti nämä ovat universaalilla pikajousitappi kiinnityksellä.   tukeva kumiranneke 22mm lugivälillä


PVC-kumi
Kiiltävämpi kuin polymeerit, kuten PU-kumi, tämä on termoplastinen vinyylipolymeeri, joka on erittäin kestävä, mutta jolla ei ole ominaisuuksia huippuluokan sovelluksiin.

PU-kumi
Polyuretaanikumi (’ureteeni’) on toinen elastisia ominaisuuksia omaava polymeeri - elastomeeri . Ne ovat erittäin kestäviä, erittäin toimivia, mutta toisinaan niiden ilmoitetaan olevan vähemmän mukavia kuin luonnonkumi.

Muut
Vuosien varrella muita synteettisiä kumeja on valmistettu petrokemiallisista emäksistä, mukaan lukien isopreeni ja neopreeni. Erityisesti isopreenihihnoilla on hyvä maine, mutta hinnalla, joka on useita kertoja enemmän kuin huippulaadukas vulkanoitu kumiranneke.

Kumista valmisttu kellon ranneke on erinomainen valinta silloin, kun kelloa käytetään kosteissa olosuhteissa. 

Ranneke sopii jokapäiväiseen käsienpesuun ja suihkussa käyntiin ja toimii hyvin esimerkiksi sukelluskellon, vedenkestävän älykellon, urheilu- tai treenikellon kanssa.

Ranneke säädetään sopivan kokoiseksi leikkaamalla tai pujottamalla loppupää rennekeen sisään. Linkkusoljen avulla kello on helppo laittaa ja ottaa pois ranteesta.

kelloranneke.fi valikoimissa on mukavia ja monikäyttöisiä kumirannekkeita kaksiosaisina, joten ne sopivat kaikkiin universaalin kiinnitystavan kelloihin - Polar, Huawei, suunto jne.

TÄÄLTÄ KELLON KUMIRANNEKKEET

 80-90 luvun rannekellot ilman ranneketta on kuin puutarhuri ilman puukkoa!

Unohdetut rannekellot

Mitä sinä teet vanhalle rannekellolle, jota en jostain syystä halua enää käyttää? kR straps sai eräästä rakkaasta kuolinpesästä laatikollisen rannekelloja ilman rannekkeita - rannekkeet olivan kuluneet loppuun, eikä silloin joskus -80 - 90luvulla tavallinen janttari kikkaillut rannekeiden vaihdon kanssa...

Valikoimaan: