Mikä Marine Nationale? 

Marine Nationale rannekkeiden historia yhdistyy Ranskan laivaston historiaan. 

Ranskan laivasto eli Marine Nationale tarvitsee monen muun armeijan tavoin palveluskäyttöönsä kelloja, jotka kestävät kovaa kulutusta ja joilla pystytään ajastamaan erinlaisten sotilastehtävien ja sukelluksien kestoja. Laivaston käytössä onkin vuosien varrella ollut monien valmistajien kelloja, joihin lukeutuivat mm. Tudor, Doxa, Triton ja Blancpain. 

Mistä näissä rannekkeissa on sitten kyse?

Osassa palveluskelloista ei ollut alunperin rannekkeita ollenkaan ja 
esimerksi laivaston käyttämät Tudorin Submariner kellot toimitettiin ilman rannekkeita kokonaan. Niinpä sotilaiden joille jaettiin palveluskellot, piti kehittää tapa kiinnittää kello ranteeseen. Tästä syntyi idea hyödyntää laskuvarjoissa käytettävää joustavaa hihnamateriaalia kellojen rannekkeissa ja näin MN tyyppisen rannekkeen historia alkoi. 

Rannekkeen materiaali ja rakenne

Alunperin laskuvarjohihnasta sotilaiden ompelemat rannekkeet olivat maastonvihreän värisiä ja niissä oli keltainen viiva.

Nykypäivänä valmistettavien rannekkeiden materiaalina on alettu käyttämään samantyylistä joustavaa hihnaa.

Ranneketyypin siirtyminen kelloharrastajien piiriin on myös tarkoittanut useampien eri värien ja kokojen ilmestymistä rannekkeisiin. Myös rakenne on päivittynyt vanhempien rannekkeiden alkuperäisestä mallista. Uusissa MN tyylin rannekkeissa on ns. läpipujotettava rakenne. Tämä mahdollistaa kellon kädessä roikottamisen samaan aikaan, kun kelloa siirretään suoraan kädestä esim. hanskan tai märkäpuvun päälle.

Mukavuutta arkeen

Ei ole sattumaa, että MN rannekkeiden suosio on viime vuosina kasvanut. Joustavasta materiaalista valmistetut rannekkeet sopivat monen kokoiseen ranteeseen portaattoman säädön avulla. Rannekeet kestävät hikoilua ja kosteutta ja ovat erittäin mukava ja käytännöllinen valinta jokapäiväiseen käyttöön.

 

 - Jos et halua vielä tilata, niin voit ottaa osaa seuraamalla instagram tai facebook tiliämme ja tykkäämällä sekä seuraamalla saat parhaat flash tarjoukset  nopeasti tarjoukset.

TÄÄLTÄ LÖYDÄT MN RANNEKKEET:

https://www.kelloranneke.fi/collections/standard-mn-tekstiilirannekkeet

MUUT RANNEKKEET TÄÄLTÄ:

 80-90 luvun rannekellot ilman ranneketta on kuin puutarhuri ilman puukkoa!

Unohdetut rannekellot

Mitä sinä teet vanhalle rannekellolle, jota en jostain syystä halua enää käyttää? kR straps sai eräästä rakkaasta kuolinpesästä laatikollisen rannekelloja ilman rannekkeita - rannekkeet olivan kuluneet loppuun, eikä silloin joskus -80 - 90luvulla tavallinen janttari kikkaillut rannekeiden vaihdon kanssa...

Valikoimaan: