Tavallisen jousitapin ja pikajousitapin ero

Tavallisen jousitapin ja pikajousitapin ero

Tavallisen jousitapin ja pikajousitapin ero:

Tavallinen jousitappi:

Tavallinen jousitappi on perinteinen tapa kiinnittää ranneke kelloon. Se koostuu yleensä kahdesta osasta: päästä, joka työnnetään läpi rannekkeen ja lugien, ja jousitapin rungosta, joka pitää sen paikoillaan. Tätä tyyppiä käytetään yleisesti vanhemmissa kellomalleissa tai rannekkeissa.

Pikajousitappi:

Pikajousitappi on kehittyneempi kiinnitysmekanismi, joka mahdollistaa rannekkeen nopeamman vaihdon ilman erityisiä työkaluja. Pikajousitapissa on vipu tai painike, jonka avulla voit nopeasti irrottaa ja kiinnittää rannekkeen. Tämä tekee rannekkeen vaihdosta helpompaa ja nopeampaa. Pikajousitappeja käytetään yleisesti moderneissa kellomalleissa.

Asennuksen ero:

Tavallisen jousitapin asennus vaatii yleensä pientä tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Sinun täytyy työntää jousitappi oikeaan paikkaan rannekkeen ja lugien väliin ja varmistaa, että se istuu tiukasti paikoillaan. Tämä voidaan tehdä erityisillä työkaluilla, kuten jousitappityökalulla.

Pikajousitappien asennus on yleensä helpompaa, koska niissä on integroitu mekanismi, joka mahdollistaa rannekkeen nopean kiinnityksen ja irrotuksen ilman erillisiä työkaluja. Tätä varten sinun tarvitsee vain painaa vipua tai painiketta, jotta jousitappi vapautuu ja voit vaihtaa rannekkeen helposti.

Rannekellon rannekkeessa pitää olla valmiiksi pikajousitapin vivulle kolo!

Kirjoita kommentti