pienet ajanottokaverit

pienet ajanottokaverit

Kellojen maailmassa on aina tilaa niille, jotka haluavat olla ajan hermolla, tai jopa ajan vartijoina! Kevään ja kesän kynnyksellä, kun aurinko pilkistää pilvien takaa ja päivät pitenevät, on aika kaivaa esiin ne arvokkaat kultakellot tai ne rohkean värikkäät muoviset aikaveistokset. Mutta entäpä jos haluaakin enemmän kuin pelkän ajan kertomisen?

Tässä astuu esiin kronografi! Se on kellojen kello, se joka tekee ajan seuraamisesta taidetta. Kronografit eivät tyydy pelkkään ajanilmaisuun, vaan niiden kellotauluilla pyörivät omat pikku osoittimensa ja pienet taulut, jotka viestivät sekunneista, minuuteista ja tunneista ikään kuin pieninä ajanpolkijoina. Ja kuka niitä ajanpolkijoita sitten ohjaa? No, kellon kuoreen piilotetut painikkeet, tietysti! Ajasta siis kilpailemalla tätä kevättä!

Mutta hetkinen, entä kronometri? Sehän kuulostaa joltakin, mitä sankarit käyttävät mittamaan aikaa maailman pelastamisessa! No, lähelle päästään! Kronometri on itse asiassa kellon sydän, koneisto, joka on käynyt läpi vaativat sveitsiläisen tarkastuselimen, C.O.S.C:n, tiukat testit. Nämä testit eivät ole mitään pikku pulinointia - koneisto joutuu kestämään eri asennoissa tapahtuvaa testailua lähes kahden viikon ajan! Ja jos se selviää tästä seikkailusta kunnialla, saa se kunniakkaan COSC-sertifikaatin ja oikeuden käyttää nimeä "Certified Chronometer". Eikä tässä vielä kaikki, sillä tämä kronometri on kuin se ystävä, joka ei koskaan myöhästy - se pitää ajan täsmällisesti hallussaan!

Ja kun puhutaan monipuolisista kelloista, nykypäivän aikakoneista, niin siinä vasta mennäänkin syvemmälle kuin kellon rattaat! Nämä kellojen herrasmiehet ja -naiset voivat olla paljon enemmän kuin pelkkä ajan mittaaja. Niissä saattaa olla kompassi, korkeusmittari, GPS-paikannin, ja miksei vaikka kamera tai valaisimia! Nämä eivät olekaan enää vain kellot, vaan kokonaisia seikkailunvälineitä, pieniä rannetietokoneita, jotka vievät meidät aikamatkalle tulevaisuuteen!

Mutta malttakaa mielenne, kellojen ystävät! Ennen kuin ryntäätte ostamaan uutta aikaa ranteeseenne, harkitkaa tarkkaan, mitä oikeastaan haluatte! Onko se klassinen tyylikkyys, tarkka ajanmittaus vai seikkailun kutsu, joka ohjaa teitä? Kellojen ihmeelliseen maailmaan syventyessä kannattaakin ottaa mukaan matkaoppaaksi kelloseppä tai ammattitaitoinen myyjä, jotka auttavat teitä löytämään juuri sen oikean ajan kumppanin, joka täyttää kaikki toiveenne ja tarpeenne. Joten laittakaa kronometrit tikittämään, kronografit kisaamaan ja antakaa kellojen vienon raksutuksen viedä teidät seikkailuun!

- Kronografit: Ajanmittauksen taidetta
- Kronometrit: Ajan sydämessä, ajan vartijoina

Kirjoita kommentti