Kumirannekkeiden historiaa

Kumirannekkeiden historiaa

KUMIRANNEKKEEN HISTORIAA


Jos aiot tutustua kirjaan Watch Ads 1960-2000, saat tietää, että kumikelloremmiä käytettiin jo 1960-luvulla, mutta vain Diver's-sukelluskelloissa. Kumirannekkeiden laatu oli silloin kyseenalainen – rannekkeet olivat nykyisiin verrattuna huonompi laatuisia ja vähemmän mukavia.


Suurin poikkeus oli Tropic-kumihihna, josta tehtiin myöhemmin vaihtoehtoinen ja edullisempi rannneke Rolexin ja Tudorin vakiometallirannekkeiden sijaan, kuten Ranskan laivaston Tudor Submariners. Pian Tropic oli kaikkialla, ja voisi sanoa, että se oli todellinen syy siihen, miksi kumihihnat säilyttivät olemassaolonsa tähän päivään asti. Tropic oli kaikkialla Ranskassa 60- ja 70-luvuilla, eikä sukelluskelloa voinut olla ilman, että Tropic kuminen ranneke on kiinnitetty siihen.


Trendi kiihtyi, ja muut kellomerkit liittyivät kumihihnan kelkkaan. 90- ja 2000-luvuilla näissä meriaiheisissa kelloissa käytettiin kumihihnoja: IKEPOD, Audemars Piguet Royal Oak Offshore (molemmat 90-lukua), Vulcain Nautical Caliber V-10, Eterna KonTiki Diver ja Glycine Lagunare LCC 1000 (de2last0)03.


Vuosikymmen 2010–2020 näki kellonhihnojen markkinoinnin nousun, eivätkä kumiset kellon rannekkeet ole tässä ryhmässä mikään poikkeus. Monet valmistajat ja heidän kumirannekkeet ovat riittävän tunnetuja, ilman niiden tunnistamista mihinkään hyvämaineiseen kellomerkkiin, vaan ne eroavat toisistaan ​​laadun ja käyttöratkoituksen perusteella


Menneiden vuosien tai oikeammin menneiden vuosikymmenten ikonisia rannekkeita:


ISOfrane.
Palaa takaisin 60-luvulle, kun tämä kumihihnamerkki saavutti käytännöllisen ja helposti käytettävän kellon rannekkeen innovaation huipun. Se oli myös sukeltajien ja merenkulkijoiden suosikki. ISOfrane-rannekkeet olivat OEM-kumihihnan valinta Omegalle, Tissotille, Aquastarille, Squarelle ja Scubaprolle. Sukeltajat olivat varmoja siitä, että heidän sukeltajienkellonsa olivat edelleen kiinnitettyinä ranteisiinsa ISOfrane-rannekkeiden luotettavuuden vuoksi, kun he nousevat syvistä vesistä. Erityismaininta kuuluu Omega PloProfin mukana tulleelle ISOfrane-tikapuu malliselle hihnalle (jossa käytettiin uraauurtavaa valmistettua kumia auton renkaiden lisäksi). Valitettavasti ISOfrane lopetti tuotannon, mutta niiden vintage-hihnat elivät huutokauppasivustoilla ja niiden arvoa arvostettiin. Mutta vuonna 2010 ISOfrane perustettiin uudelleen ja vuoden 1968 painoksen tikasmallinen kumihihna päivitettiin ja julkaistiin uudelleen. Niitä on eri väreissä ja niissä on edistyksellisiä synteettisen mutta hypoallergeenisen kumin komponentteja.

Otto Frei Sveitsin trooppinen hihna.
Ne ovat kauniita mutta käytännöllisiä kumisia kellonhihnoja, jotka on hankittu Kaliforniasta USA:sta. Sen 20 mm soljen mitta ja 22 mm soljen koko antavat ennustettavat mitat kaikkialla. Ne ovat olleet käytössä suositulla 60- ja 70-luvun Tropic-kumihihnalla, joka on säilyttänyt suosionsa läpi vuosikymmenten. Otto Frei Sveitsin trooppinen hihna on monikäyttöinen joustava silikoniranneke, joka näyttää hyvältä ranteessasi.

KUMIHINNAT OVAT SAAVUTTANEET NAPAJÄÄTIKÖT

 

Vuonna 2013 kuuluisan napatutkijan Ben Saundersin ja hänen kollegansa Tarka L’Herpinieren ranteissa oli kaksi Bremont Limited Edition Terra Nova -kelloa alkuperäisillä kumirannekkeilla. He aloittivat matkan kävelemällä Etelänavalle Rossin saaren pohjoisrannalla sijaitsevasta kotasta etelänavalle. Sitten he kääntyivät ympäri ja kävelivät taas 900 mailia taaksepäin, ja samalla vetivät omia tarvikkeitaan kelkalla koko ajan. Se oli ennätysten rikkova 1 795 mailin matka pakkasessa. 2 Bremont Terra Novaa kestivät Etelämantereen ja Etelänavan elementit yhdessä kumihihnojen kanssa. Bremont Terra Nova Limited Edition -versiota valmistetaan vain 300 kappaletta alkuperäisillä kumihihnoilla.


Kumihihnat ovat saattaneet alkaa kiinnostaa sinua, ja alat etsiä verkosta korvaavia rannekkeita tylsille metallirannekkeillesi ja tavallisille nahkarannekkeillesi - Karisma KR straps on vain kellonrannekkeita ja niiden tarvikkeitä myyvä verkkokauppa, jossa on mukava valikoima juurikin edullisempia kumi- ja silkooni kellonrannekkeita tarjolla.

 

Tiedot olen kerännyt mukaillen: www.wristwatchessentials.comKirjoita kommentti