kellovalinta: materiaalit

Heli Sarkkinen-Simola

|

|

0 min

Kuinka usein olet löytänyt itsesi kellonvalinnan edessä, vain huomataksesi olevasi materiaaliviidakossa eksynyt? Älä huoli, tänään me sukellamme kellomaailman syvyyksiin, selvittääksemme mitä materiaaleja kellojen kuoret ja rannekkeet voivat kätkeä sisäänsä!

Ensinnäkin, kellojen kuorissa on yhtä monta vaihtoehtoa kuin on kukkia toukokuussa. Muovi, messinki, teräs, titaani - lista jatkuu kuin kevään ensimmäinen kukkaloisto! Mutta älä anna materiaalien määrän hämätä - jokaisella on oma paikkansa aurinkoisessa maailmassa. Muoviset kellot ovat kevyitä ja värikkäitä, kuin pikku kevätlinnut, jotka piristävät päivääsi. Mutta kuten kevät, ne voivat kadota yhtä nopeasti kuin tulivatkin, kuluen käytössä nopeasti.

Messinkiset ja seosmetallista valmistetut kellot ovat budjettitietoisen valinta, mutta niiden kiilto voi olla ohimenevä kuin kevään ensimmäiset pisarat - pinnoite voi antaa ylimääräistä hohtoa hetken, mutta kestävyys saattaa jättää toivomisen varaa. Vahvempi valinta ovat teräksiset ja titaaniset kuoret, jotka kestävät kuin kevään ensimmäinen auringonsäde - ne eivät katoa yhtä nopeasti!

Ja mitä rannekkeisiin tulee, valikoima on kuin kukkien kirjo toukokuisella niityllä! Nahka, keinokuitu, kumi - jokaiselle löytyy jotakin. Nahka on kuin kevään ensimmäinen tuoksu - miellyttävä ja tyylikäs, mutta vaatii huolenpitoa säilyäkseen kauniina. Keinokuitu ja kumi ovat kuin kevään sateenvarjot - käytännöllisiä ja kestäviä, mutta aina valmiita kun aurinko pilkistää esiin!

Joten kun seuraavan kerran seisot kelloliikkeen edessä, muista nämä vinkit ja valitse kello, joka sopii sinulle kuin kesäilta puutarhassa - kestävä ja kaunis!