Tiesitkö nämä mielenkiintoiset asiat nato-rannekkeiden historiasta?

Tiesitkö nämä mielenkiintoiset asiat nato-rannekkeiden historiasta?

Ensimmäinen nato-ranneke

Suurimmassa osassa nykypäivänä nähtävissä nato-rannekkeissa on juuri se sama rakenne, joka vuonna 1973 nähtiin ensimmäisen kerran suunniteltuna Britannian puolustusministeriölle.

Jos Britannian erikoisvoimien sotilas silloin halusi vaihtaa palvelusrannekellonsa rannekkeen nahkaisesta nato-rannekkeeseen, tuli hänen täyttää lomake G-1098. Tästä numerosta syntyi sotilaiden käyttämä lyhenne G-10. Myös osassa nykyään nähtävissä nato-rannekkeissa on samasta syystä nimike G-10.

Ensimmäiset viralliset nato rannekkeet olivat valmistettu nylonista ja soljet kromipinnoitetusta messingistä. Rannekkeet tulivat 20mm halkaisijalla, ja niitä oli saatavilla vain harmaan admiralty greyn sävyisenä.

Rakenne

Naton rakenne on alunperin suunniteltu sotilaskäyttö pääkohteena. Rannekkeen yläosa menee molempien jousitappien takaa varmistaen sen, että jos toinen tapeista irtoaa iskusta kello ei putoa, vaan jää roikkumaan ranteeseen. Rannekkeen toinen osa tulee myös kellon alta varmistaen, että kello pysyy juuri siinä kohdassa ranneketta mihin se on laitettu.

Mistä se NATO nimike tulee?

Erikoisvoimien käytöstä nato-ranneke levisi hiljalleen muiden sotilasosastojen käyttöön. Ranneketyyppi sai Britannian puolustusministeriön tarvikenumeron NSN:n (Nato Stock Number). Samalla tavalla kuin osaa rannekkeista nimitetään G-10 rannekkeiksi, on nato-rannekkeenkin nimi tullut siis lyhenteestä.

Nato-rannekkeet ja 007

Osa saattaa miettiä, että eikös Sean Conneryllä ollut vuonna 1964, 007 Goldfinger elokuvassa raidallinen nato-ranneke? Miten tämä siis on mahdollista, jos nato-rannekkeet tulivat esille vasta vuonna 1973? Elokuvassa nähty ranneketyyppi oli kuitenkin yksiosainen, eikä ns. nato-ranneke. Tästä huolimatta samalla raidallisella kuviolla nähty ranneke on siirtynyt myös nato-rannekkeisiin ja näitä raidallisia rannekkeita kutsutaankin usein Bond-natoiksi.

Arkipäivän rannekevalinta

Niinkuin monen muunkin asian kanssa, sotilaalliseen käyttöön suunnitellusta tarvikkeesta tulee usein hyvin kestävää, toimivaa ja käytännöllistä myös siviilipuolella käytettäväksi. Niinpä myös nato-ranneke on erinomainen valinta jokapäiväiseen käyttöön, jos kuitenkin kaipaat hiukan kevyempää ranneketta on valikoimissa myös ihan vain suoria kellonrannekkeita.

Minkälaisia NATO-rannekkeita me tarjoamme?

Kaikki NATO-rannekkeemme on 265-305 mm pituisia. farkku sekä käsityönä tehdyt nahkanatot voidaan tehdä sinun mittojesi mukaan, panostamme laadukkaaseen materialiin sekä siihen, että rannekkeemme kestää kovempaakin käyttöä.

Hinta-laatusuhteemme on ylivoimaisesti suomen sekä euroopan parasta tasoa.

Tarjoamme aina myös lyömättömiä etuja, jos tilaat meiltä enemmän esim. Jos tilaat yli 3 uutta ranneketta, niin saat niistä -25% (3=25%) alennusta sekä yli 35€ tilauksesta ilmaisen toimituksen.

Lisäksi jaamme vähän väliä ilmaisia rannekkeita tai muita etuja sekä tarjouksia, mitkä löydät nopeiten some-tileiltämme tai tilaamalla uutiskirjeemme.

Lista tarjoamistamme eduista:

  • Kuluttajansuojalaki ja EU direktiivit suojaavat verkkokaupan asiakkaita
  • 14 päivän palautus- ja vaihto-oikeus
  • Yli 3 rannekkeen tilauksista rannekkeista -25% Koodilla: 3=25%
  • Yli 25€ tilauksiin ilmainen toimitus
  • Käsityönä tehdyillä rannekkeilla jopa 5v takuu

Tutki tästä valikoimamme nato-rannekkeita

Muut valikoimamme rannekkeet täältä

Kirjoita kommentti