Kumirannekkeiden materiaaleja

Kumirannekkeiden materiaaleja

KUMISTEN KELLOHIHNOJEN MATERIAALIT

 

Kumikellon rannekkeiden myyjät mainitsevat vain yleisesti "kumin", kun he viittaavat kellohihnoihinsa. Mutta tarkastele tarkasti niiden mukana tulevia oppaita, niin huomaat, että kumihihnoista on erilaisia ​​muunnelmia:

 

Luonnonkumi:

 

Aikaisempina vuosikymmeninä luonnonkumihihnoja ei otettu vakavasti, koska ne eivät olleet miellyttäviä käyttää. Tällä hetkellä on tämä vulkanoitu nitriilibutadieenikumi (NBR) -kelloranneke, joka on kysytty ja jota käytetään rannekelloissa, jotka vaativat korkeaa laatua vaativankäyttötarkoituksen tai statuksensa vuoksi. Yksi tällainen esimerkki on ikoninen 60- ja 70-luvun Tropic Rubber Strap -hihna, joka oli usein OEM- (Original Equipment Manufacturer) -kysymys, mutta joka yhdistettiin eri sukeltajamerkkien, Rolex Jenny Caribbeanin, Enicarin ja muiden kanssa. Nämä kellonrannekkeet myös tehdään vain näihin kelloihin sopiviksi täsmälleen oikealla kiinnitystavalla kyseiseen kelloon. Tietysti on myös kumisia kellonremmejä, jotka ovat edullisempia ja niitä voi käyttää minkä kellomerkin kanssa tahansa.

Tropicissa on ainutlaatuinen kumirakenne, joka lisää joustavuutta ja kestävyyttä. Tämän päivän uusi Tropic-versio on valmistettu uudesta ja edistyneemmästä patentoidusta vulkanoidusta kumista, joka on kimmoisaa mutta myös joustavaa ja pehmeää kosketukseen. Nykyiset universaalit kumirannekkeet jäljittelee materiaaliltaan vintage Tropic -hihnojen ulkoasua ja tuntumaa.

 

Silikoni kumi.

 

Silikonirannekkeessa on materiaali, joka on aivan kuin kumia. Sitä ei käytetä yhtä laajalti merkkikelloissa, paitsi Sinn, joka käyttää silikonirannekkeita kellomalleihinsa, kuten duo-kronografiin ja U200 Mission Timer -kelloon. Silikoninen kellon ranneke on tunnetusti tahmeammasta pinansta ja ne ovat kovassa käytössä repeytymisalttiita. Näiden rannkkeiden pinta on mattapintaisen houkutteleva pinta pölylle ja nukkaalle, mutta painettu ja kiiltävämpi rannekkeen pinta pysyy helpommin puhtaana. Silikoonin materiaalina edhottomat plussat ovat siinä, että se on helppo muotoilla ja värittää.PU-kumi

 

Tätä kutsutaan muodollisesti polyureteenikumiksi tai ureteeniksi. Se on polymeeri, jolla on elastisia ominaisuuksia (kutsutaan elastomeeriksi). Palautte en mukaan se ei ole niin mukava käyttää ranteessa verrattuna luonnonkumiin, mutta sen plussat ovat sen kestävyys ja toimivuus.

 

PVC kumi.

 

Se muistuttaa kiiltoltaan polymeerejä, kuten PU-kumia, mutta se on vielä hehkuvampaa. Se on kestävä, mutta siitä puuttuu huippuluokan ominaisuudet laajaan käyttöön monissa sovelluksissa.

 

Isopreeni ja neopreeni.

 

Ne ovat synteettisiä kumia, jotka on valmistettu petrokemian lähteistä. Molemmat ovat kehittäneet hyvän maineen kumirannekkeiden markkinoilla, mutta ne ovat erittäin kalliita verrattuna vulkanoituun kumiin.Muut kumiset kellohihnat ovat yrittäneet ohittaa vulkanoidun NBR-kumin kellon käyttäjien ja harrastajien ranteiden viimeistelyssä, mutta ne eivät yksinkertaisesti pysty kilpailemaan NBR:n erinomaisen laadun ja maineen kanssa kumirannekkeiden markkinarakossa.

 

Vulkanoitu kumi

 

Vulkanoitu kumi on syrjäyttänyt huomattavasti pelkän kumin käytön. Se valmistetaan sekoittamalla kumia, jonka rikkipitoisuus on 1/40 - 1/2 sen painosta, ja ne yhdistetään keskenään lämmöllä. Kumista tulee sitten joustavampaa, eikä se ole helposti kovettunut kylmän vaikutuksesta tai tee viskositeettia lämmön vaikutuksesta. Vulkanoidun kumin käyttö on ollut viime aikoina kasvavaa kumihihnojen suosion ja muiden käyttötarkoitusten vuoksi.

Kumin kysyntä on ylittänyt sen tarjonnan, eikä yhtä tehokasta korvaajaa ole vielä löydetty. Siten vulkanoitu kumi on ollut ratkaisu luonnonkumin niukkuuden korjaamiseen, mutta samalla myös luonnonkumin ominaisuuksien parantamiseen.

Luonnonkumin niukkuuden vuoksi on panostettu paljon parempaan ja tehokkaampaan kumin keräämiseen sekä parempien kumituotteiden tutkimukseen ja kehittämiseen. Tämä edesauttaa hyvin kumihihnojen jatkuvaa ylläpitämistä.

 

Vulkanoidun kumin laatu näkyy selvästi Zuludiver 328 Rubber Natossa, joka käyttää erittäin korkealaatuista italialaista NBR-kumia, jossa on miellyttävä vaniljan tuoksu.

Vaniljatuoksuinen NBR upotetaan materiaaliin valmistusprosessin aikana. Tämä peittää hikihihnoihin liittyvät tyypilliset ärsyttävät tuoksut. Tämä miellyttävä vaniljan tuoksu häviää hitaasti NBR-hihnan ikääntyessä.

 

Kumihihnat jäävät tänne jäädäkseen. Mutta TIEDÄTKÖ JO milloin he todella astuivat kuvaan kelloteollisuudessa?

 

Tiedot olen kerännyt mukaillen: www.wristwatchessentials.comKirjoita kommentti