Kierrätys ja ekologisuus kellonrannekkeissa

Kierrätys ja ekologisuus kellonrannekkeissa

Kierrätys tarkoittaa materiaalin, esineen tai muun kulttuurillisen asian käyttämistä hyödyksi uudessa yhteydessä. Usein kierrätyksellä tarkoitetaan jätteiden hyötykäyttöä uusien tuotteiden valmistuksessa. Kierrätys vähentää yleensä neitseellisten raaka-aineiden ja energian kulutusta, minkä vuoksi se on ympäristöä säästävä ratkaisu. Se vähentää myös jätteiden hävittämisestä aiheutuvaa ilman, veden ja maan saastumista. Kertoo Wikipedia

vanhat hylätyt rannekellot ovat kaunista rekvisiittaa

Miten tämä näkyy kellonranneke kaupassani?

En ole ostanut uusia rannekelloja Karisma straps kelloranneke.fi rannekekauppaan tuotekuvauksia varten - osoitus siitä, että oikeasti harrastan kierrätystä. Ottaisin mielelläni vastaan ns. loppuun käytetyn rannekellon, jonka lugiväli on 24mm ja 26mm, jotta saisin sen koon myös kuviini mukaan!

Käytän nahkarannekeiden valmistamiseen pääasiassa ylijäämä tai kierrätysnahkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että käytän materiaalina nahkaverstaamme (NahkaJaakko) ylijäämää, joka muuten menisi roskiin sekä erilaisten projektien, kuten nahkaisten moottpripyörien satuloiden purkunahan talteen ottamista. Minulle käy myös erilaisten moottoripyörailijoiden nahkavaatteiden nahka materiaaliksi. Koska nahka on kierrätetyä saattaa rannekkeessa olla eri näköisiä kohtia johtuen nahkojen eri paksuuksista. Joitain harvinaisempia nahkalaatuja saatan saada tuttavilta, kuten poro, hirvi, python, hylje, vasikka ja lohi tai kuha - näitä voin käytää koristeena tai rannekkeissa, jotka tarvitsevat eri ominaisuuksia. 

Olen myös testannut ja hyväksi todennut denimin sekä palttina tyyppisten kovien kankaiden käyttämistä kellonrannekkeessa. Myös pellava oli yllättävän mukavaa käyttää ns. rannekkeen rakentamisessa. Lopputulos on kierrätyskankaissakin taaskin materiaalin vaihteluista johtuen vivahteikas sekä ainutlaatuinen. Pyrin siihen, että farkkuranneke on farkkua ja pellavaranneke on pellavaa eikä mitää outoa täytemateriaalia. Saatan käyttää alapinnalla ohutta ja kovaa kasviparkkinahkaa, kunhan sellaista tulee jostain vastaan. Eli selkeä etu tulee hankkimalla materiaali lähiseudulta - lentoliikenne vähenee, uustuotannon ympäritöä rasittava vaikutus vähintään puoliintuu, jätteen määrä vähenee suomessa. Eli minun pieni yritykseni tekee osansa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä. 

musta mehiläinen liatris spicata kukinnolla.

Metalliosat ovat valitettavasti pää asiassa uustuotantoa, mutta olen saanut myös vanhoja, käyttämättä jääneitä suutarin varastosta olevia solkia.Pyrin hankkimaan metalliosat sellaislta tuottajilta, jotka ovat sitoutuneet hankkimaan raaka-aineensa co-friendly tavalla tuottavilta tomittajilta, silloin tuottajani on myös sitoutunut noutattamaan luontoa säästävää tuotantotapaa. Esimerkiksi Marine Nationale rannekkeet tulevat tehtaasta jolla on useampi SGS sertifikaatti sekä eurofins sertifikaatti - tämä tarkoittaa sitoutumista siihen että raskasmetallien määrä pysyy tuotteissa sekä tuotannossa tiukkojen rajojen alapuolella. Teetetyt pitkät nailon rannekkeet tulevat tehtaassta jolla on RoHS, SGS, Ntek sertifikaatteja ja heidän rannekkeista löytyy myös kierrätysmateriaalista valmistettuja rannekkeita.

Olen myös sitoutunut sademetsien suojeluun ja pyrin oman hiilijalanjäljen hyvittämiseen ja ainakin pienentämiseen omalla toiminnallani. 

Karisma KR Straps osallistuu äiti maan päivään joka päivä, sillä olen mukana sademetsien suojeluprojektissa:

Tästä syystä olen päättäneet päästökompensoida lähtevät tilaukset. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jokaisesta tilauksesta osa tuotoista käytetään metsien kasvattamiseen ja suojelemiseen. Tällä toiminnalla pyrin pienentämään hiilijalanjälkeämme.

Toimin yhteistyössä luonnonsuojelujärjestön Pachama:n kanssa. Tämänhetkisten avustuksen kohde on Amazonin sademetsässä: Jará Para REDD+ Avoided Unplanned Deforestation projekti. 

Katso tästä lisää projektista.

Jokainen Suomalainen voi henkilökohtaisesti pienentää omaa hiilijalanjälkeään noudattamalla uudehkon Sitran raportin mukaan

Ai niin, meillä on pihalla perhos ja hyönteispuutarha, joka selvästi miellyttää ötököitä! 

 

Kirjoita kommentti