Joulukuussa juhlitaan! - tiesitkö tämän Joulusta?

Joulukuussa juhlitaan! - tiesitkö tämän Joulusta?

Meillä vietetään sellaista sekoitusjoulua, osa on uskossa ja suurin osa ovat skeptisiä uskontojen suhteen. Pidämme kuitenkin kiinni Joulun perinteistä, yhteinen jouluateria on tärkein, lahjoja on todella kiva antaa ja tänä vuonna nuorin tyttäreni saa upeita kellonrannekkeita ;), tietenkin Joulusauna tai -paljuilu ovat mukavia perinteitä. Mitä jouluperinteitä teillä on?

joulupukki ja rannekello: ajoissa ollaan!

Tiesitkö tämän joulusta:

"Monet kansat ovat vanhoista ajoista viettäneet vuotuista juhlaa talvipäivänseisauksen aikoihin.[13] Muinaisten germaanien talvijuhla tunnetaan nykyisin sen englanninkielisellä nimityksellä yuleKuukalenterin vuoksi yulen paikka vaihteli joulukuun alusta tammikuun alkuun. Kristinuskon leviämisen myötä yule yhdistettiin kristilliseen jouluun.[14][15] Muinaiset roomalaiset viettivät 17. ja 23. joulukuuta välisenä aikana keskitalven Saturnalia-juhlaa. Talvipäivänseisauksena 25. joulukuuta oli Sol Invictuksen eli Voittamattoman auringon päivä.[2]  "

- Wikipedia-

"Nykyisin joulun väri on punainen. Myös vihreäkultavalkoinen ja hopea yhdistetään jouluun. Yleisiä joulukoristeita ovat esimerkiksi Suomessa kuusenoksat, joulukuusi, joulukranssit, olkipukitomenatkynttilät, joulun pöytäliinat, joulukukat, ulkosoihdut, jäälyhdyt ja lyhteet"

Kirjoita kommentti