äiti maan päivä - mitä kellonranneke verkkokauppa voi tehdä maapallomme hyväksi. Mitä enemmän ostoja, sitä enemmän luonnon ja ilamaston suojelua kauttamme

Äiti maan päivä on 22.4.

Vuonna 2009 YK:n yleiskokous julisti, että vuosittain huhtikuun 22. päivänä vietetään Kansainvälistä Äiti Maan päivää, jotta muistaisimme elää arjessamme harmoniassa luonnon kanssa, ja jotta niin nykyisillä kuin myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeudenmukainen mahdollisuus elää tasapainoista elämää maapallollamme.

Äiti maan päivällä (Earth Day) on kuitenkin tätä pidemmät juuret. Yhdysvalloissa Äiti maan päivää on nimittäin vietetty jo vuodesta 1970 alkaen. Tänä vuonna Äiti Maata juhlitaan siis jo 50. kertaa. Ensimmäisenä Äiti Maan päivänä yli 20 miljoonaa amerikkalaista puolusti Äiti Maata kaduilla marssien. Sen jälkeen jopa miljardi ihmistä on osallistunut Äiti Maan päivän tapahtumiin eri puolilla maailmaa.

Äiti Maan päivä on myös Pariisin ilmastosopimuksen vuosipäivä. 22.4.2016 otettiin tärkeä askel ilmastonmuutoksen vastaisessa kamppailussa, kun Pariisin ilmastosopimus avattiin allekirjoituksille New Yorkissa. Sopimus astui voimaan noin puoli vuotta myöhemmin, 4.11.2016.

Lähde: https://toivoajatoimintaa.fi/ke-22-4-etaopetuksessa-voi-juhlia-aiti-maan-paivaa-vaikuttamisteoilla/

Karisma KR Straps osallistuu äiti maan päivään joka päivä, sillä olemme mukana sademetsien suojeluprojektissa:

Tästä syystä olemme päättäneet päästökompensoida meiltä lähtevät tilaukset. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jokaisesta tilauksesta osa tuotoista käytetään metsien kasvattamiseen ja suojelemiseen. Tällä toiminnalla pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeämme.

Toimimme yhteistyössä luonnonsuojelujärjestön Pachama:n kanssa. Tämänhetkisten avustuksen kohde on Amazonin sademetsässä: Jará Para REDD+ Avoided Unplanned Deforestation projekti. 

Katso tästä lisää projektista.

Jokainen Suomalainen voi henkilökohtaisesti pienentää omaa hiilijalanjälkeään noudattamalla uudehkon Sitran raportin mukaan: 

https://www.sitra.fi/uutiset/tuore-raportti-suomalainen-voi-pienentaa-hiilijalanjalkeaan-jopa-37-prosenttia-nailla-arjen-valinnoilla/

Kirjoita kommentti